Mávinform: ismét két vágányon haladhatnak a vonatok Füzesabony és Mezőkövesd között

Budapest, 2014. június 22., vasárnap (MTI) – Vasárnap déltől ismét két vágányon közlekedhetnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonal Füzesabony és Mezőkövesd közötti szakaszán, miután helyreállították a június elején történt balesetben megsérült másik pályát is – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Június 10-én siklott ki Mezőkövesd és Füzesabony között egy szénszállító tehervonat négy kocsija, két vagon a másik pályatestre borult. A balesetben a vasúti pálya az egyik vágányon száz méter, a másikon több mint egy kilométer hosszan megrongálódott, az ágyazat megcsúszott, valamint a felsővezeték-rendszer is megsérült. A kevésbé sérült sínpáron június 12-én hajnalban indulhatott újra a forgalom, a nagyobb károkat szenvedett sínpár rekonstrukciójával azonban csak most végeztek.

A helyreállításnak köszönhetően vasárnap déltől a Budapest-Miskolc vonalon már az eredeti menetrend szerint közlekednek a járatok a sebesvonatok kivételével, és a személyvonatok helyett sem kell már pótlóbuszra szállni Füzesabony és Mezőkövesd között – olvasható a Mávinform közleményében.

A helyreállított szakaszon átmenetileg 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, ez egy-két perccel hosszabb menetidőt okozhat a miskolci fővonalon.

A közlemény szerint a sebesvonatok Szihalom megállóhelyen még megállnak vasárnap 20 óra 30 percig. A Szihalom megállóhelyen le- és felszálló utasok a vonatot Füzesabony-Miskolc között gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül vehetik igénybe. Hétfőtől a sebesvonatok ismét a menetrend szerint közlekednek.

A Hidasnémeti-Miskolc-Füzesabony állomások közötti személyvonatok is már az eredeti menetrend szerint közlekednek vasárnaptól – közölte a Mávinform.

A június 10-én történt balesetben az oldalukra borult vagonokat daruval emelték le a pályáról, ezután kezdődhetett meg a megrongálódott vasúti pálya helyreállítása. Több száz vasbetonaljzatot kellett kicserélni, és pótolni kellett a sérült síneket, továbbá egy felsővezeték-tartó oszlopot.

– MTI –