Matyó Húsvét Mezőkövesden

Háromnapos Matyó Húsvétra várják a vendégeket a hétvégén Mezőkövesden. A programban ételszentelés, húsvéti bál és állatudvar, valamint városnéző kisvasút is várja a borsodi településen.

A hagyományoknak megfelelően idén már hatodszor tartják meg a Matyó Húsvét nevű fesztivált Mezőkövesden. A településen április 7-én Nagyszombati szertartást és feltámadási körmenetet tartanak a Szent László templomban. A családi programok vasárnap délelőtt egy horgászversennyel kezdődnek a Hór-völgyi víztározónál, majd az ünnep mindkét napján a skanzen jellegű Hadas városrészben folytatódnak. A gyerekek kipróbálhatják Paprika Jancsi csúzlizdáját, amely a boldog békeidők vásári hangulatát idézi fel, a Gépmúzeumban pedig hétfőn húsvéti állatudvar is várja őket.

Vasárnap és hétfőn lesz húsvéti ételszentelés, étel- és borkóstoló, egész nap folklórműsor szórakoztatja a vendégeket a színpadon, vasárnap este pedig húsvéti bált is rendeznek. A turistáknak óránként ingyenes idegenvezetést is tartanak. Bemutatják a városrészben élő kézműveseket, a Mézeskalács Házban például tojásfestés és süteménysütés lesz.
Ezenkívül a Hadas és Zsóry fürdő között városnéző kisvonat közlekedik.