Mátyás király utca: az úttesten nem lehet

Mátyás király utca: az úttesten nem lehet
Mátyás király utca: az úttesten nem lehet
Miskolc – “A kapubejáró nem “oldja” a táblát Miskolcon” című cikkünk kapcsán írta a napokban Olvasónk, hogy Miskolcon, a Mátyás király utca elején – a rendőrség felől – is ki van helyezve az utcában a “megállni tilos” tábla. Ennek apropóján a rendőrség álláspontját is kikértük az ügyben.

“A KRESZ (1/1975  (II.5.) KPM-BM együttes rendelet 15. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott jelzőtábla az úttesten való megállást tiltja, az az útpadkára nem vonatkozik.” – tájékoztatta az üggyel kapcsolatban a Borsod Online-t Molnár Emil rendőr alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője.

“A fényképen látható járművek azonban mind az úttest mellett, a padkán állnak. Szabálysértést csak akkor követnének el, ha az úttesten állnának meg. A “megállni tilos” jelzőtábla alatt elhelyezett megfelelő kiegészítő táblával az útpadkán is meg lehet tiltani a megállást. Jelen esetben a tiltás csak az úttestre érvényes.”


Kapcsolódó cikkek:

Tilosban a tűzoltóság, és a rendőrség szomszédságában?

boon | 2010.11.19 14:53
Miskolc – “A kapubejáró nem “oldja” a táblát Miskolcon” című cikkükre szeretnék reagálni! Miskolcon, a Mátyás király utca elején – a rendőrség felől – is ki van helyezve az utcában a “megállni tilos” tábla. – írja levelében Olvasónk.

A kapubejáró nem “oldja” a táblát Miskolcon

eszak | 2010.11.17 16:42
Miskolc – Miskolcon, a Blaskovits utcában parkolt olvasónk, a megyei kórház gépkocsibejárata utáni szakaszon. A kórházba ment látogatni, de mire visszaért, kapott egy “mikuláscsomagot” – fogalmazott -, azaz a közterület-felügyelet megbüntette 8000 forintra. Ezt ő nehezményezte, mivel – szerinte – a tiltott helyen parkolás nem állja meg a helyét, ahhoz ugyanis hiányzik egy tábla.