Mátrai kavalkád vár ránk márciusban

Akt.:
Mátrai kavalkád vár ránk márciusban
Miskolc, Parádsasvár – Ha régen járt már Parádsasváron vagy épp az ország legmagasabb pontján, akkor itt a lehetőség, hogy felelevenítse élményeit! A Mátra gyönyörű hegyi településeire invitáljuk olvasóinkat!

Parádfürdőn a különleges Kocsimúzeumot és Cifra Istállót tekintjük meg. A kiállítás a kerék feltalálásától a díszes főúri hintókig átfogó képet ad a kocsikészítés történetéről.

A magyar kocsizással kapcsolatos emlékek elevenednek meg: hintók, lovasszánok, öltözetek. Parádsasváron megismerkedünk a kihalófélben lévő ősi mesterség, az üveggyártás két ágával: ellátogatunk az üveggyártás hagyományait újjáélesztő üvegmanufaktúrába, megtekintjük az üveghutát, s még az üvegfújást is kipróbálhatjuk, valamint egy ólomkristály-csiszoló műhelyben zajló munkafolyamatok titkait is megleshetjük. Megtekintjük az egykor nagy múltú parádsasvári üveggyár múzeumát, a Kristály Galériát is: kristály-, ólomkristály- és egyedi festett üvegei egykor az egész világon keresettek voltak.

Utunkat Magyarország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre folytatjuk. A Mátrában 1014 méter magasan található tv-torony kilátóként látogatható. Hazaindulás a késő délutáni órákban.

részletek: eszak.hu/utazas
hirdetés


hirdet�s