Helyi közélet

2015.02.10. 08:00

"Ez már nem szegénység, ez nyomor"

Miskolc - A gyermekéhezésről is beszélt a szakma, a szakszervezetek és a politika.

Miskolc - A gyermekéhezésről is beszélt a szakma, a szakszervezetek és a politika.A Magyar Szocialista Párt és a Közmunkások Szakszervezete országos konferenciasorozatot indított, első állomása hétfőn volt Miskolcon. A rendezvény céljaként azt fogalmazták meg, hogy fel szeretnék hívni a figyelmet hazánk valós gazdasági, szociális helyzetére. A politika mellett szociális szakemberek és szakszervezetek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A hétfői konferencián előadást tartott például Lakner Zoltán politológus, Barát Endre politológus, illetve Varga László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke is.

A konferencia után dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke, Gúr Nándor és dr. Varga László országgyűlési képviselők, valamint Földesi Norbert, a párt miskolci önkormányzati képviselője közös sajtótájékoztatót tartottak. Elmondták: a kormányzati sikerpropaganda helyett objektív, valós állapot felmérésére van szükség. „Ha hamis a diagnózis, hamis a terápia is” – fogalmazták meg.

„Ami ma Magyarországon van az nem szegénység, hanem nyomor. A konferenciasorozattal azt szeretnénk elérni, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a valós helyzetre, belekényszerítve ezzel a döntéshozókat abba, hogy változtassanak politikájukon” – jelentették ki.

Elmondták azt is, a 2010 előtti időszakban is csalódtak az emberek, de az MSZP-nek új utakat kell találni, a problémák feltárásához és megoldásához pedig szakembereket kell bevonniuk.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában