Mától vasárnapig Költészeti Fesztivál

Ötödik alkalommal rendezi meg a Ráday Könyvesház a Nemzetközi Költészeti Fesztivált.
A négynapos rendezvény során kortárs költészeti estek, koncertek és egy nyelvészeti konferencia várja az irodalomkedvelő közönséget csütörtök délutántól vasárnap késő estig.

Angol, francia, cseh, magyar, német, román, spanyol költők is jelen lesznek a fesztiválon- mondta el a Független Hírügynökségnek a Ráday Könyvesház ügyvezetője. Orbán György hozzátette, a programsorozat kiemelt helyszíne a Ráday utca mellett a Bakáts téri templom, ahol “irodalmi koncerteket” hallgathat meg a közönség. Szombaton este szószékről szólal meg a kortárs irodalom, Tolnai Ottó Kossuth-díjas költő és Szamosi Szabolcs orgonaművész estjén. Vasárnap a Harmonia Terrena című misztériumjáték várja a nézőket – ismertette az ügyvezető.

Idén először rendezik meg a Nyelvhatáron című konferenciát, ahol a nyelvi-kulturális határok, átjárhatóságok jelenségét vizsgálják művészek, tudósok, költők és műfordítók. Pénteken a Goethe Intézet adja a konferencia helyszínét, szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban folytatódik a diskurzus.

A Nemzetközi Költészeti Fesztiválról bővebb információ a: 06/1/ 219-52-55-ös telefonszámon.Sporthírek