Mától vasárnap hajnalig Fringe Fesztivál

A Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) kísérő rendezvényeként idén másodszor rendezik meg a Fringe Fesztivált. Összesen 350 fellépő előadását láthatja a közönség péntek déltől vasárnap hajnalig a Millenárison és a Marczibányi téri Művelődési Központban.
A belépés ingyenes.

A BTF kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, a számos nagyvárosban meghonosodott kísérőfesztivált Budapesten 2006-ban hirdették meg először. A tavalyi sikeres kezdet után, amikor 200 amatőr fellépő részvétele mellett rendezték meg az összművészeti kavalkádot, idén a jelentkezők száma megduplázódott – közölte Koch Andrea.

A péntek déltől vasárnap hajnali háromig tartó rendezvénysorozaton 42 táncprodukció, 71 színházi előadás, 198 zenei program, 22 performansz és 10 gyerek bemutató várja a közönséget. A magyar előadók mellett, angol, orosz és arab fellépői is lesznek a Fringe-nek. A fesztivál legfiatalabb előadója hatéves, a legidősebb fellépő pedig nyugdíjaskorú, közölte Koch Andrea.

A fesztivál kommunikációs vezetője elmondta, nemcsak a szakmai zsűri figyeli a produkciókat, hanem a nézők is szavazhatnak a Fringe legjobb előadóira. A közönségszavazás eredményét április 10-én hirdetik ki, tette hozzá Koch Andrea. A nyertes 300 ezer forintos jutalomban részesül.