Mától Szegeden a művészi tehenek

A 2007-es TehénParádé alkotásai hétfőn délután érkeznek meg a vándorkiállítás második állomására. Szeged belvárosában, a Széchenyi téren egy hétig láthatók a színes alkotások.

A Tisza-parti városban húsz tehenet nézhetnek meg a járókelők. Egy alkotást ugyanis véletlenül Siófokon felejtettek a szervezők – közölte a Független Hírügynökséggel Csikós Gergely. A TehénParádé főszervezője érdeklődésünkre elmondta, a Kettő az egyben (Two in one) már tavaly is kiállított tehén jövő héten követi a csordát.

Szegeden összesen húsz tehenet nézhetnek meg a köztéri tárlat látogatói. Kérdésünkre, hogy készülnek-e még újabb alkotások, Csikós Gergely elmondta: még legalább két tehénnel gyarapodik a tárlat anyaga. ef Zámbó István és egy fiatal képzőművész lázasan dolgozik egy-egy munkán, amit a győriek már látni fognak.

Az idei TehénParádé augusztus 1-jén indult el Siófokon. A Balaton-parti város és Szeged után Pécsett, Debrecenben és Győrben egy-egy hétig, majd Budapesten két hétig állítják ki a kortárs munkákat.

Ahogyan 2006-ban, úgy idén is jótékonysági árveréssel ér véget a Tehénparádé szeptember végén. A Tehénaukció teljes bevételével ebben az évben a Bátor Tábor Alapítványt támogatják a szervezők.

A Tehénparádéval kapcsolatos további információ a www.tehenparade.net oldalon olvasható.