Mától olcsóbb a négynapos sztrádamatrica

Szerdától 1530 forintról 1170 forintra csökken a négynapos autópálya-matrica – tájékoztatta kedden az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. a Független Hírügynökséget. Az árváltozás a motoros e-matricákat is érinti, így azokat szerdától ismét a csökkentett áron, 585 forintért lehet beszerezni. Az árcsökkenés az interneten, sms-ben, telefonon, illetve bankkártyával megvásárolt matricákra is vonatkozik.

Az ÁAK idén szeptember végéig összesen 8,1 millió négynapos e-matricát értékesített – 12 százalékkal többet az előző év hasonló időszakához képest.

A társaság közleménye szerint csak a D1-es kategóriában vásárolható négynapos e-matricákat Magyarországon is szezononként eltérő áron lehet megvásárolni. A nyári hónapokban jelentősen nő ugyanis az autópályák forgalma, ami részben az ide látogató külföldieknek, részben pedig a belföldi turizmus élénkülésének köszönhető.

A négynapos e-matricák szezonális díjemeléséből származó többletbevételt egyrészt a sztrádák üzemeltetésére és fenntartására fordítják, másrészt ennek segítségével tartható fenn a turisztikai szezonon kívül érvényes kedvezményes árszint – közölte az ÁAK.Sporthírek