Mától nem lehet lakottan elárverezni ingatlanokat

Keddtõl április 15-éig senkit sem lehet a lakásából utcára tenni, a kormány ugyanis az elárverezésre is kiterjesztette a tilalmat – jelentette be hétfõn Kiss Péter társadalompolitikai miniszter.

A rendkívüli hideg télre tekintettel február 2-ától a fûtési szezon végéig, április 15-éig tilos utcára tenni olyanokat, akik nem tudják fizetni lakásuk törlesztõ-részletét, és a szerzõdésükben egyébként benne van, hogy lakottan is elárverezhetik ingatlanjukat – ismertette a kormány döntését Kiss Péter.

A társadalompolitikai miniszter a kormányszóvivõi tájékoztatón elmondta, hogy a nemrégiben hatályba lépett törvénymódosítás már megtiltotta, hogy ez évtõl ilyen lehetõséget belevegyenek az ingatlanszerzõdésekbe, de a korábban kötöttek közül sok még tartalmazza ezt. A nem fizetés miatt veszélybe került 6-11 ezer lakásból néhány százról van szó – mondta Kiss. Jelenleg tehát senkit sem lehet lakásából az utcára tenni – foglalta össze a miniszter.

A Fidesz szerint nyolc éve lett volna az MSZP-kormánynak arra, hogy valódi segítséget adjon a nehéz helyzetbe került családoknak. A legnagyobb ellenzéki párt szerint a világgazdasági válság is már másfél éve tart, így nem most, a választások elõtt két hónappal kellene ötletelni, kapkodni, programot alkotni, miután sok ezer magyar család már elveszítette a házát, lakását.