Mától muzsikál a Mátra

“Muzsikál az Erdő” címmel művészeti napok kezdődnek szombat délután a Mátrában. A jövő vasárnapig tartó rendezvénysorozat keretében erdei tisztásokon, források és hűsítő tavak mellett, árnyas fák alatt és elhagyott kőbányákban, összesen tizenkét helyen lesznek komolyzenei koncertek.

Szabó Lajos, az Eger Erdő Zrt. bátonyterenyei erdészetének vezetője, a Mátrai Művészeti Napok főszervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: immár hatodik alkalommal hívják a Mátrába az erdőt vagy a muzsikát szeretőket – remélve, hogy aki csak egyikre fogékony, az a másikat is megszereti.

A túrákkal, ökológia-tanácskozással, környezettudatosságra nevelő programokkal, valamint legalább húsz koncerttel színesített rendezvénysorozat Kazáron, a falu határában lévő, egyedülálló riolittufa képződménynél kezdődik, ahol Szabó István művésztanár vezetésével a Salgótarjáni Rézfúvós Quintett ad koncertet. Az erdészet kezdeményezéséhez a mátrai településeken túl a Magyar Állami Operaház több művésze is csatlakozott.

A Mátra északi lábától Galyatetőn át Gyöngyösig helyi előadók, együttesek koncerteznek majd, s bemutatkoznak a Muzsikál az erdő koncertjein a Liszt Ferenc Zeneakadémia fiatal tehetséges művészei közül többen is. A jövő vasárnapig tartó programok előkészítésében több mint 300 zenész, művész, erdész, önkormányzati vezető vesz részt. A kiállításokban is bővelkedő rendezvények sorát a fenyvespusztai Tuzson Arborétumot ölelő hegyekről hangzó fanfárok hangja és egy gitáresttel színesített erdei vacsoraest zárja majd július 12-én – tette hozzá Szabó Lajos