Mától kérhető a regisztrációs jegy a Borsod Volánnál

Miskolc – A Volán-társaságok menetrend szerinti autóbuszjáratain díjmentesen utazók 2010. március 1-jétől regisztrációs jeggyel vehetik igénybe a szolgáltatást.

A regisztrációs jegy kiadásával lehetővé válik a díjmentesen utazók számának és az igénybe vett viszonylatoknak a meghatározása, szükség esetén a menetrend és a kapacitás utazási igényeknek megfelelő pontosítása.

Díjmentes utazásra jogosultak a vonatkozó kormányrendelet értelmében a 6 éven aluliak, 65 éven felüliek, menekültek, hadirokkantak és kísérőjük, hadiözvegyek. A regisztrációs jegy ingyenes, az utazás időpontját, valamint az indulási és célállomás megnevezését is tartalmazza. A bevezetés után folyamatosan vizsgáljuk, hogy a jegykiadás miatt előfordulnak-e késések, és szükséges-e menetrend-módosítás vagy egyéb intézkedés meghozatala.

A Borsod Volán Zrt. helyközi járatain már február 1-jétől kérhető a regisztrációs jegy. 2010. július 1-jétől pótdíj fizetésére kötelezettek azok, akik díjmentesen utazhatnak, de nem váltanak regisztrációs jegyet.

A KHEM tarifarendelet szerint február 1-jétől változnak a személyszállítási szolgáltatás díjai is: a menetjegyek ára átlagosan 15%-kal, a bérleteké 10%-kal nő. Az érvényes díjszabás elérhető a www.borsodvolan.hu weboldal Díjszabás menüpontjában – tájékoztatta portálunkat Ujj Zsuzsanna, a Borsod Volán Zrt. kommunikációs munkatársa.