Mától jelölhetnek a nógrádi milliós Príma-díjra

Július elsejétől jelölhetnek nógrádiakat Príma-díjra. Három kategóriában egy-egy millió forinttal díjazzák idén helyi vállalkozók a művészeket, sportolókat valamint a pedagógusokat és tudósokat.

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. A vállalkozói szervezet nógrádi csoportja az elsők közt kapcsolódott ehhez. Az idei immár az ötödik nógrádi Príma-díj gála lesz, amelyet novemberben rendeznek majd Salgótarjánban – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gazsi Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Nógrád megyei elnöke.

A díjra Nógrád megyében élő és alkotó, a kategóriájában szakmailag elismert a környezetében példamutatónak tartott személyt lehet jelölni. A jelölő bárki lehet, az ajánlásokat a VOSZ szakértőkkel kiegészült megyei vezetősége előzsűrizi, a legtöbb szavazatot kapott három-három személy vagy csoport küzd majd a kategória-győzteseknek járó 1-1 millió forintért, illetve a közönségdíjért.

Gazsi Ferenc a Független Hírügynökségnek elmondta: a díjazásból ismét egymillió forintot vállalt Demján Sándor, pénz másik harmadát a VOSZ Nógrád megyei elnöksége, a továbbiakat a vállalkozói szervezet országos elnöksége biztosítja. A jelölés határideje szeptember 30-a, az ajánlásokat és azok indoklását a VOSZ nógrádi irodájához lehet eljuttatni. Tavaly 76 jelölés érkezett a nógrádi Príma-díjra.