Mától indulnak a Lufthansa gépei Sármellékről

Hetente két járatot indít a Lufthansa szombattól kezdve Sármellékről. A heti két járat Düsseldorfba és Hamburgba közlekedik menetrend szerint, ezen kívül lesznek charter járatok Frankfurtba is. A Lufthansa az év első negyedévében jó ütemben, 8,5 százalékkal növelte jegybevételét az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A Sármelléki Fly Balaton repülőtérről szombatonként Düsseldorfba és Hamburgba oda-vissza közlekedik majd a két Canadair Regional Jet típusú repülőgép. A jegyárak Düsseldorfba 13.900 forinttól, Hamburgba 9.900 forinttól kezdődnek. Az utakat budapesti érkezéssel vagy indulással is lehet kombinálni. A Frankfurtba közlekedő charter járatok a Mutsch Ungarn Reisen utazási iroda szervezésében repülnek.

Jó ütemben nőtt a Lufthansa utasainak létszáma az év első negyedében. A társaság járatain repülő 12,3 millió ember 4,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és 8,5 százalékkal fizettek ki többet a jegyekért. A járatok kihasználtsága 74,5 százalék volt az első negyedévben.

A Lufthansa Cargo szintén növelte eladásait. A légi fuvarozó 427.000 tonnányi rakományt és levelet szállított az első negyedévben, ami éves szinten 4,1 százalékos növekedést jelent. A teherrakomány kihasználtság így 69,1 százalékra emelkedett.