Mától indul a 3. Hangfoglalás

Csaknem 10 milliárd forintnyi hangszer, több mint 200 koncert és több tucat kísérőprogram várja péntektől vasárnapig a 3. Hangfoglalás látogatóit a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnokban Budapesten, valamint négy fővárosi és egy debreceni klubban. A Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége harmadik alkalommal megrendezett hangszerkiállítása idén is ingyenesen látogatható.

A Hangfoglalás központi helyszínén, a fővárosi Syma csarnokban 88 kereskedő több tízezer hangszert állít ki nyolcezer négyzetméteren. A kiállításon a fúvós, az ütős, a pengetős, a vonós és a billentyűs hangszerek minden fajtája megtalálható majd. Emellett a hang-, a fény-, a színpad-, a stúdió-, a színház és a diszkó-technika összes elemét is szemügyre vehetik az érdeklődők. A rendezvényen a kiállított hangszereket ki is próbálhatják a látogatók.

A Syma csarnokban a Hangfoglalás keretében fellép többek közt a Hooligans, a Republic, Gerendás Péter, az Old Boys, a Dupla Kávé, a Fish!, Emilio, Pély Barna, illetve Zsola és a Vad Orchideák.

A rendezvény ideje alatt ebben az évben is lesz hangszerbütykölde a gyerekeknek. A vállalkozó kedvűek, miután elkészítették egyszerű ritmushangszereiket, haza is vihetik azokat. A fogyatékkal élőket zeneterápiás foglalkozásokkal várják a Hangfoglaláson. A legkisebbeknek pedig énekes-zenés babajátszókat szerveznek.

A Gödör Klub, a Take Five, a Corvintető, a Merlin, valamint a debreceni Klinika Klub is csatlakozott ebben az évben a programsorozathoz. A több mint 30 klubkoncert is ingyenesen látogatható.

Bővebb információ a rendezvényről a www.hangfoglalas.hu oldalon olvasható.