Mától Győrben láthatók a művésztehenek

Keddtől vasárnapig nézhetik meg a győriek a 2007-es Tehénparádé alkotásait a város főterén. A július 30-án indult köztéri kiállítás utolsó vidéki állomása Győr, szeptember 4-től már Budapesten állítják ki a parádés teheneket – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a rendezvény főszervezője.

Csikós Gergely érdeklődésünkre elmondta: a keddi megnyitóra meghívták a Győri Vakok Egyesületének tagjait is, hogy a segítségükkel fejtsék meg az “Érintettség” nevű alkotást. Ezen a művésztehénen ugyanis Braille-írással fogalmaztak meg egy üzenetet az alkotók.

A főszervező azt is elmondta, hogy több mint 32 ezren adták le voksaikat a 4 hete tartó közönségszavazáson. Az első helyen még mindig a “Világ gyerekszemmel” nevű színes tehénszobor áll, 6 ezernél is több szavazattal. Érdekesség, hogy a tavalyi TehénParádé idején összesen 22 ezer szavazat érkezett, tájékoztatott Csikós Gergely. A 2007-es utazó kiállítás zárásáig pedig még több mint két hét van hátra.

A köztéri tárlatot az elmúlt egy hónapban Siófokon, Szegeden, Pécsett és Debrecenben nézhették meg egy-egy hétig a járókelők. Jövő héttől Budapesten állítják ki az utazó tehéncsordát, a tavalyitól eltérő módon, egy helyszínen. Kérdésünkre, hogy hol láthatják a fővárosiak az alkotásokat, a főszervező elmondta: egyelőre még nem dőlt el a helyszín.

Az azonban biztos, hogy az utazó kiállítás végén a TehénParádé a szervezői a tavalyi évhez hasonlóan, az összes elkészült munkát elárverezik a New York Palotában. A szeptember 22-diki aukció bevételéből a krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítványt támogatják.

További információ a rendezvényről a: www.tehenparade.hu oldalon olvasható.