Mától forog Alföldi rendezésében a Nyugalom

Csütörtökön kezdte el forgatni Alföldi Róbert első nagyjátékfilmjét. A színész-rendező, színházigazgató Bartis Attila: A nyugalom című című könyvéből készít mozifilmet, Udvaros Dorottyával a főszerepben – közölte a Független Hírügynökséggel az alkotás producere Bodzsár István.

A 2001-ben megjelent A nyugalom című Bartis regény színpadi változatát 2003-ban mutatták be a Nemzeti Színházban, szintén Udvaros Dorottya főszereplésével. A forgatás első napján Makranczi Zalán, Gryllus Dorka és Lázár Kati állt először Babos Tamás kamerája elé, mondta el érdeklődésünkre a film producere. A nagyjátékfilmben mások mellett, Hernádi Juditot, Gálffi Lászlót, Láng Annamáriát, Seress Zoltánt láthatják majd a nézők, tette hozzá Bodzsár István.

A nagyon intim történet egy különleges anya-fiú kapcsolatot dolgoz fel. A forgatókönyvet Garaczi László és Alföldi Róbert írta Bartis Attila regényéből. Jelenleg külső helyszíneken forgatják a filmet, majd 18 napig műterembe költözik a stáb. Kérdésünkre Bodzsár István elmondta: a filmet augusztus 8-án hajnalban fejezik be.

A produkció összköltségvetése 200 millió forint. Bodzsár István hangsúlyozta: a film koprodukciós partnere a Magyar Televízió(MTV). Kérdésünkre válaszolva a producer elmondta, az MTV adja a film költségvetésének 30 százalékát. Utoljára a Sorstalanság volt az a nagyjátékfilm, ahol hasonló összeggel járult hozzá a produkcióhoz a Magyar Televízió, tette hozzá Bodzsár István.