Mától drágulnak a belépők a budapesti fürdőkben

Átlagosan kétszáz forinttal drágulnak szerdától a belépők a fővárosi fürdőkben. Ennek oka a villamos energia, a gáz és a távfűtés árának emelése. A Király Gyógyürdő ugyanakkor bővíti szolgáltatásait.

Átlagosan kétszáz forinttal kerülnek többe a belépők szerdától a Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdőiben – közölte a cég. Indoklásuk szerint ez azért vált szükségessé, mert jelentősen nőtt a villamosenergia, a gáz és a távfűtés ára. Az úgynevezett kiegészítő szolgáltatások – mint például a masszázs – nem kerül majd többe.
A társaság közleményében leszögezi, hogy idén a fürdővállalat még nem emelt árakat, ráadásul a strandszezonban az új vendégcsalogató kedvezmények miatt átlagosan 22 százalékkal csökkentek a jegyárak.

Eközben a Király Gyógyfürdő módosítja és bővíti szolgáltatásait, szintén szerdától. Az építészeti kuriózumnak számító török fürdőbe eddig hagyományosan külön napon mehettek a férfiak és a nők, mostantól azonban vasárnaponként lehetőség lesz koedukált fürdőzésre is. A női napok száma viszont ezzel együtt egy nappal csökken: hétfőn és szerdán látogathatják a fürdőt, a hét többi napja pedig a férfiaknak van fenntartva. Visszaáll egy korábban népszerű szolgáltatás is: a fürdőlepedő és a kötény ismét jár majd minden vendégnek.