Mától autópálya-matrica is vásárolható az OTPdirekten keresztül

Keddtől autópálya-matrica is vásárolható az OTP Bank internetes, telefonos és WAP-os szolgáltatásian keresztül – közölte a pénzintézet. A lehetőséget a bank több mint 1,2 millió OTPdirekt szerződéssel rendelkező ügyfele a hét minden napján, 24 órában, bárhol, bármikor igénybe tudja venni. A tranzakció költsége 100 forint, amit az Állami Autópálya Kezelő Zrt-nek kell fizetni.

Az OTP internetes, telefonos, Aktív mobilBank és WAP szolgáltatásai révén bármely rendszámra vehető D1 kategóriás 4 napos, 10 napos és 30 napos matrica. Az előre is megvásárolható matricák kifizetéséhez a bank által kibocsátott bármely forint alapú bankkártya vagy hitelkártya használható.

Az internetes, WAP és Aktív mobilBank szolgáltatás esetén a forintszámla és a bankkártya kiválasztását követően a rendszámot, a matricatípust és az érvényesség kezdetét kell megadni. A vásárlást követően az ügyfél visszaigazolást kap a tranzakcióról, de az autópálya-használat jogosultságát nem ezzel kell igazolni, mert az a rendszám elektronikus ellenőrzése alapján történik – derül ki a közleményből.

A kényelmi szolgáltatás az Állami Autópálya Kezelő Zrt. feltételei szerint vehető igénybe, amelynek ellenértéke 100 forint.