Mától adhatók be a gazdaságfejlesztési pályázatok

Budapest – Csütörtöktől lehet benyújtani a jelentkezést a január 30-án nyilvánosságra hozott Gazdaságfejlesztési Operatív Program és Közép-magyarországi Operatív Program pályázataira.

A támogatások segítségével a vállalkozások a többi között új eszközt szerezhetnek be, korszerűsíthetik gyártási technológiájukat, szabadalmakat vásárolhatnak, környezetbarát eljárásokat építhetnek ki a fejlesztések eredményeként pedig új munkahelyek jöhetnek létre.

A pályázóknak 60-75 százalék közötti önrésszel kell rendelkezniük programjaik megvalósításához és a technológiai fejlesztések hatását minden nyertes cégnek megfelelő mértékű árbevétel növekedéssel kell tudnia igazolni.

Csütörtöktől hét – összesen több mint 30 milliárd forint értékű – pályázat benyújtására nyílik lehetőség: a mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztésére, a komplex vállalati technológiafejlesztésre kis- és középvállalkozások számára, a komplex vállalati technológiafejlesztésre, a munkalehetőség teremtő komplex beruházások támogatására a hátrányos helyzetű kistérségekben kis- és középvállalkozások számára, a munkalehetőség teremtő komplex beruházások támogatására a hátrányos helyzetű kistérségekben, a mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztésére, valamint kis-és középvállalkozások számára komplex vállalati technológia fejlesztésére adhatók be pályázatok.

A pályázatokat a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. címére kell eljuttatni: Budapest, Postafiók 684. A pályázati kiírások teljes dokumentációja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján, a http://www.nfu.gov.hu címen található meg.