Mától a mozikban a Noé bárkája

Csütörtöktől vetítik a hazai mozik Sándor Pál Noé bárkája című nagyjátékfilmjét. A rendező-producer tizennyolc év kihagyás után készítette el új filmjét, melyben Törőcsik Mari, Garas Dezső és Kállai Ferenc játsszák a főszerepet.

Sándor Pál filmjében Noé bárkája egy gangos bérház a hatodik kerületben. A film elején a ház lakói szinte kivétel nélkül utálják egymást. Amikor azonban Stock Ede (Garas Dezső) úgy dönt, hogy indul a Magyarország legjobb nagypapája vetélkedőn, a lakók úgy döntenek, felkészítik az öregembert a versenyre. Észrevétlenül megszűnnek az ellentétek, a korábbi gyűlölködés.

Törőcsik Mari, Garas Dezső, Kállai Ferenc, Bordán Irén és Oszvald Marika – mellett még sokan elfértek Noé bárkájában. Mások mellett, Jordán Tamás, Alföldi Róbert, Kiss Mari, Szarvas József, Szőke András és Badár Sándor is felbukkan egy-egy epizódszerepben Sándor Pál filmjében. Garas Dezső filmbéli unokáját Stefanovics Angéla alakítja, piros-rózsaszín hajjal. A Noé bárkájában Ganxsta Zolee is szerepet kapott, neki volt a legkönnyebb dolga, saját magát alakítja a történetben.

A Hunnia Filmstúdió az RTL Klubbal közösen készítette a Noé bárkáját. A film forgatókönyve 2005-ben elnyerte a Magyar Mozgókép Közalapítvány pályázatán a legnagyobb, 120 milliós támogatást. A forgatókönyvet Tóth Zsuzsa írta Sándor Pál ötlete nyomán. Idén februárban a Noé bárkája volt a 38. Magyar Filmszemle nyitófilmje.

A hazai mozik csütörtöktől vetítik a filmet.