Mától a főváros több kerületében kezdődnek útfelújítások

Csütörtökön újabb útfelújítások kezdődnek a főváros több kerületében. A VI-VII. kerületben a Városligeti fasornál és a Lövölde téren, a XIX. Kerületben a Csiky utca – Kassa utca – Temesvár utcánál és XXI. kerület Kossuth Lajos utcában kezdik meg a munkálatokat.

Augusztus 2-án kezdődik a VI-VII kerületben a Városligeti fasor és a Lövölde tér felújítása. Az útfelújítás kezdetben a Dózsa György út és a Bajza utca között zajlik, míg a Bajza utca és a Rottenbiller utca között a gázvezeték-rekonstrukciós munkákat végzi a Fővárosi Gázművek. A felújítás során a forgalmat fenntartják, de sávszűkületre és szakaszos sávlezárásra kell számítani. A szakaszon nem lehet majd parkolni, valamint 30 kilométer per órás sebességkorlátozás lesz érvényben. A terelőszigeteken már szerdától tilos parkolni. A szakasz összesen 796 méter hosszú, felújítása több mint 177 millió forintba kerül. A munkálatok valószínűleg szeptember 18-ig tartanak majd – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Főpolgármesteri Hivatal Sajtóirodája szerdai közleményében.

XIX. kerületben szintén csütörtökön kezdődik a Csiky utca – Kassa utca – Temesvár utca felújítása. A munkálatok alatt itt is fenntartják a forgalmat, sávszűkületre és szakaszos sávlezárásra kell számítani, és itt is érvényes a sebességkorlátozás, valamint a parkolási tilalom. A szakasz összesen 2060 méter hosszú, felújítása várhatóan augusztus 15-én fejeződik be.

Kossuth Lajos utca felújítása is csütörtökön kezdődik, a Szent István utca és az Erdősor utca közötti szakaszon folynak majd a munkálatok. Itt is ugyanazok a korlátozások lesznek érvényben, mint az előző helyszíneken. A szakasz összesen 1359 méter hosszú, amelynek felújítása csaknem 64 millió forintba kerül és összesen 15 napig tart – derül ki a közleményből.