Maszkos támadók rohamoztak meg egy svájci bárt

Mintegy harminc, fekete ruhát és maszkot viselő ember támadott meg egy nyugat-svájci szórakozóhelyet, ahol épp egy, a goth zenei irányzatot követő koncertet tartottak – közölte a helyi rendőrség vasárnap.

A baseball-ütőkkel felszerelkezett támadók megrohamozták a Fribourg városának központi részén fekvő “Elvis et moi” bárt, ahol könnygázt engedtek az ott tartózkodók közé, betörték az ablakokat és megrongálták a bútorzatot. A koncertet egy szélsőjobboldali csoport szervezte, a közönség tagjai közül senki sem sérült meg.

A támadók ezután összecsaptak a helyszínre érkező rendőrökkel is, akik bors-sprayt vetettek be a randalírozók könnygáz-támadása ellen. A hatóság emberei az összetűzés során elkapták az egyik maszkos támadót, ám a csoport többi tagja kiszabadította az őrizetbe vett elkövetőt. A svájci németet beszélő támadók végül elmenekültek a helyszínről.

Az ügyben a rendőrség megkezdte a vizsgálatot. A nyomozók véleménye szerint a támadás alaposan megtervezett akció volt, amelyet feltevésük szerint szélsőbaloldali aktivisták követtek el. Úgy vélik azonban, hogy a rajtaütés nem tekinthető a szélsőjobboldali és szélsőbaloldali fiatalok politikai konfrontációjának.Sporthírek