Másodszor mentette Pollit a MÁSA: a Sajó mentén kóborolt az elveszett eb

Akt.:
Másodszor mentette Pollit a MÁSA: a Sajó mentén kóborolt az elveszett eb
Másodszor mentette Pollit a MÁSA: a Sajó mentén kóborolt az elveszett eb
Miskolc, Sajóörös – A Spider Mentőcsoport biztosította a kutyamentéshez a felszerelést.

Öt nappal ezelőtt Sajóörösnél vették észre a helyi lakosok, hogy a folyó kacskaringós szakaszán, egy félsziget jellegű részen ismeretlen kutya kóborol, és azonnal jelentették az esetet a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak.

– A telefonbeszélgetésből kiderült, hogy a szóban forgó terület legkönnyebben csónakkal közelíthető meg, így Lehóczki László és a Spider Mentőcsoport segítségét kértük. Pénteken délelőtt tíz órakor tudtuk végre egyesíteni erőinket a Sajó-parton – mesélte Horváth Rita, a MÁSA menhelyének vezetője.

– Nagy segítséget jelentett az is, hogy a halőr minden nap csúzlival lőtt át eledelt a kétségbeesett kutyának a túlsó partra, így az állat – a biztos táplálék reményében – nem állt tovább.

A mentés

A partraszállás után megkezdődhetett a mentés, ami leginkább tartós hason kúszásból és buzgó élelemkínálásból állt, hogy minél könnyebben elnyerjék a riadt állat bizalmát. Erőfeszítéseiket hamarosan siker koronázta, délben már a nyakörvet és pórázt viselő kutyus társaságában csónakázhattak vissza.

Az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a kistermetű szuka nem kóborolhatott túlságosan régóta, mert kissé sovány volt ugyan, de ezt leszámítva teljesen kielégítő volt az állapota.

Szerencsére csippel is rendelkezett, így perceken belül kiderült, hogy Polli, mert ez a kutyus becsületes neve, 2013-ban öt és tíz hónapos kora körül pont a MÁSÁ-hoz került be gazdátlan kölyökként egy testvérével együtt. Majd négy évig várakozott, és 2017-ben végre gazdis kutyának mondhatta magát a tacskó alkattal, és rottweileres külsővel rendelkező kutyus.

Már a gazdinál

Az orvosi vizsgálatot követően értesítették a kutya tulajdonosát is, és az idős hölgy elmondta, hogy Polli szilveszterkor a tűzijáték és a petárdázások miatt szó szerint átrágta-kaparta magát a kerítésen, és így szökött el, amit csak másnap vettek észre.

Gazdája azóta sem veszítette el a reményt, hogy a kiskutya megkerül, ezért éjjel-nappal nyitva tartotta a kerítéskaput, hogy amikor Polli hazatér, egyből be tudjon menni az udvarra.

A kiskutyáért már pénteken sietett is a hölgy unokája, hogy nagymamája minél hamarabb magához szoríthassa imádott Pollikáját.

ÉM-NK