Friss hírek

2008.10.01. 11:33

Ingyen internet Erzsébetváros több pontján

<p>Ingyenesen érhető el a szélessávú internet a VII. kerület több pontján mostantól. Szerdától négy téren csatlakozhat a világhálóhoz bárki, akinek wifi eléréssel rendelkező laptopja vagy telefonja van. A polgármester szerint a jövő Budapestjének ilyennek kell lennie.</p>

A VII. kerületi Klauzál téren, a Kéthly Anna téren, az Almássy és a Garay téren is ingyen internetezhet ezentúl bárki, kiépítették ugyanis az ehhez szükséges rendszert - mondta el a Független Hírügynökségnek a kerület polgármestere. Hunvald György hozzátette, hogy szélessávú internetelérésről van szó, amit a nap huszonnégy órájában kihasználhat az, akinek wifi eléréssel rendelkező laptopja vagy épp intelligens telefonja van. Két héten belül minden helyszínen már táblák is jelezni fogják a lehetőséget.

A közterületeken elérhető ingyen internet a kerület ötlete volt, a polgármester ugyanis úgy gondolja, hogy ilyennek kell lennie a jövő Budapestjének. Manapság már szinte az internet az, ahol gyakorlatilag az életünket intézzük: például a repülő- vagy mozijegyfoglalás, a szórakozás és a munka az emberek nagy részének már a világhálóhoz kötődik - fogalmazott.

Az ingyenes internet kiépítése 25 millió forintjába került az önkormányzatnak. Ezért az összegért a pályázaton nyertes UPC és Albacomp három évig biztosítja a karbantartást, ha kell a technikai eszközök cseréjét és persze a folyamatos eléri lehetőséget.

Jövőre a Rózsák terén, a Bethlen Gábor téren, a Zsinagóga és az önkormányzat épülete előtt is kiépítik a rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!