Friss hírek

2010.03.22. 13:49

Az EU az iráni cenzúra ellen

<p>Az Európai Unió külügyminiszterei hétfõn közös nyilatkozatban szólították fel Iránt az állami cenzúra befejezésére. Az EU "elfogadhatatlannak" nevezte a nemzetközi mûholdas adók jeleinek zavarását, közölve, hogy lépéseket fognak tenni a helyzet megszüntetésére. Azt azonban nem mondták, hogy pontosan milyen akciókat terveznek az iráni cenzúra ellen.</p>

Az Európai Unió felszólítja az iráni hatóságokat, hogy hagyják abba a mûholdas csatornák zavarását, és az internet cenzúrázását - áll az EU 27 külügyminiszterének közös nyilatkozatában. A miniszterek közölték, hogy "eltökéltek" arra, hogy "lépéseket tegyenek ennek az elfogadhatatlan helyzetnek a megszüntetésére".

Azt azonban nem közölték, hogy pontosan milyen lépéseket terveznek Iránnal szemben, a cenzúra miatt. A BBC brit közszolgálati adó cikke szerint elképzelhetõ, hogy kereskedelmi szankciókkal érnék el, hogy a Nokia Siemens mobiltelefon gyártó ne tudjon eladni a cenzúrához használható technológiákat Iránnak. Ezen kívül blokkolhatják a Európában látható iráni adókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!