Második helyen zárt a Vadkakasok

Két győzelmet és egy vereséget szerezve a második helyen végzett a STIHL-kupa elnevezésű szolnoki felkészülési tornán a Debreceni Vadkakasok férfi kosárlabdacsapata.

Egy héttel a PannonPipe-kupa előtt, hazai együttesek ellen is lemérhette felkészültségét az újjáalakult hajdúsági alakulat.

A Rajko Toroman irányította Kakas-fiúk két roppant magabiztos győzelmet arattak − a Nyíregyházát 93−59-re míg a MAFC-ot 93−60-ra fektették két vállra Bukváék −, viszont a torna döntőjének is beillő összecsapáson alulmaradtak a házigazda szolnokiakkal szemben.

A két megnyert találkozón egyaránt ponterős produkciót nyújtottak a cívisvárosiak, ellenben a harmadik derbin csupán 66 pontot dobtak, ami kevésnek bizonyult a győzelemhez (74−66) a szintén jelentősen átalakult Tisza-partiak ellenében.

A Vadkakasok gárdájában elsősorban Williams, Bukva és Powell nyújtott jó teljesítményt a három nap során, míg a Szolnok ellen Roman Horvat volt a legponterősebbnek. A torna pontkirályának járó különdíjat Sejo Bukva kapta meg.

Ezen a héten immár a debreceni drukkerek is meggyőződhetnek róla, hogy a bajnoki rajthoz, valamint a FIBA Challange Cup nyitányához közeledve, hol is tartanak játékban kedvenceik, hiszen péntektől vasárnapig a Főnix Csarnokban rendezik meg a PannonPipe-kupát.

A tornán a bosnyák Igokea, a cseh Mlekarna Kunin és az osztrák Klosterneuburg csapataival veszik fel a harcot a hajdúságiak, akik természetesen szeretnék itthon tartani a kupát.

B. R.