Második elnökjelölti vita – ingerült McCain, a gazdasági válság a középpontban

Ingerült oldalát mutatta a magyar idő szerint szerda hajnali, második elnökjelölti vitában a republikánus John McCain. A Tennessee állambeli Nashville egyik egyetemén tartott vitán a politikai elemzők szerint a demokrata Barack Obama teljesített jobban.

McCain a vita egyik részében ahelyett, hogy kimondta volna ellenfele nevét, csak rámutatott és azt mondta “ez az ember.” Obama viszont alig hibázott, magabiztosan válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket az NBC News tévécsatorna műsorvezetője, a veterán Tom Brokaw állított össze és a közönség tagjai olvastak fel.

A második elnökjelölti vita középpontjában a gazdasági válság állt. A 47 éves Obama szerint McCain is ugyanazt az elhibázott gazdaságpolitikát képviseli, amelyet George Bush jelenlegi elnök. A 72 éves arizonai szenátor viszont azzal érvelt, hogy egyedül neki van kézzelfogható javaslata a válságból való kiútra.

A két elnökjelölt harmadik – és egyben utolsó – alkalommal jövő szerdán, az egyik New York-i Egyetemen vitázik majd, ahol a külpolitika lesz a fő témakör.