Másnapra kézre kerítették a mezőcsáti rongálókat

Akt.:
Másnapra kézre kerítették a mezőcsáti rongálókat
Másnapra kézre kerítették a mezőcsáti rongálókat
Mezőcsát, Tiszaújváros – A közelmúltban vandálok Mezőcsát központjában közterületi tárgyakat rongáltak meg. A tudomásszerzést követő napon a rendőrség beazonosította, elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a két helybéli garázdát.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrse április 27-én garázdaság vétség miatt indított eljárást akkor még ismeretlen tettesekkel szemben, mert a rendőrségre érkezett bejelentés szerint a kisváros központjában közterületi tárgyakat rongáltak meg.

Az ügyben elvégzett szemle adatai alapján megállapítást nyert, hogy a vandálok a kisváros központjában mintegy 300 méteres körzetben törtek-zúztak. Ámokfutásuk során a polgármesteri hivatal előtti területen a helyéről kifordítottak három öntöttvas díszoszlopot, több szeméttárolót felborogattak, a közelben lévő telefonfülke ablakait összetörték, egy söröző kémlelő üvegablakát betörték és egy szintén közelben lévő lakóház fakerítését is megrongálták.

Az ügyben elvégzett adatgyűjtés eredményeként a Mezőcsáti Rendőrőrs munkatársai már másnap beazonosították, elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi fiatalembert.

A 22 éves B.A, valamint 18 éves társa, F.A. gyanúsítotti kihallgatásuk során részbeni beismerő vallomást tettek. Velük szemben garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrse.

– A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –