Másfél milliárdos nyereséggel adtak túl a Posta régi székházán

Balsai István kijelentésével ellentétben másfél milliárd forint nyereséggel adta el a Posta Krisztina körúti székházát – közölte pénteken a Postapalota tulajdonosa. Eszerint az ingatlant nem áron alul értékesítették, amit a tulajdonos szerint az Állami Számvevõszék jelentése is alátámaszt. Sõt, az ÁSZ írásban közölte a céggel, hogy nem volt kifogás a székház eladásával, a pályázattal és a vételárral kapcsolatban – áll a közleményben.

Balsai István szerint a vevõ körülbelül 215 ezer forintos négyzetméterenkénti áron vásárolta meg az ingatlant, ami szakértõk szerint meg sem közelíti a hasonló fekvésû épületek árát, és körülbelül 3,5 milliárdos hátrányt jelent.

A tavaly szeptemberi ÁSZ jelentés szerint a Krisztina körút 6. szám alatti Postapalota értékét 3,385-2,810 millió forint közé becsülték 2007-ben. A Magyar Posta Zrt. mérlegében a bérleti joggal és haszonélvezettel terhelt ingatlan könyv szerinti érteke 2,5 milliárd forint volt. A vevõ nettó 4,02 milliárd forintért vásárolta meg az ingatlant, tehát a Posta csaknem 1,5 milliárdos nyereséget könyvelt el – derül ki a Postapalota tulajdonosának pénteki közleményébõl.