Másfél kiló kokain az indián faliképben

Nemzetközi drogcsempész-hálózatot leplezett le a vám- és pénzügyőrség a napokban. Ferihegyen buktak le a dílerek. Egyikük – egy mexikói utas – egy indián motívumokat ábrázoló falikép talapzatában csempészett be Magyarországra másfél kilogramm kokaint.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának pénteki tájékoztatása szerint Mexikóból érkezett repülővel – londoni átszállással – Ferihegyre a mexikói utas. Csomagjában nagy mennyiségű kokain volt elrejtve egy indián motívumot ábrázoló falikép talapzatában.

A reptéren egy magyar férfi várta, aki a csomagot átvette, majd együtt távoztak. Ezután csaptak le a vám- és pénzügyőrség munkatársai a két emberre. A csomagból másfél kiló, körülbelül 20 millió forint értékű kokain került elő.

A magyar férfi lakásán házkutatást tartottak. Ott még kettő, a reptéren átvetthez hasonló méretű és kialakítású indián falikép került elő. Vizsgálják, hogy a bűnözők korábban is hoztak-e drogot hasonló módszerrel Magyarországra.

A nyomozók gyanúja szerint Mexikóban egy Péter István László nevű szekszárdi férfi adta át a drogot a mexikóinak, aki azután Magyarországra hozta azt. A magyar férfiről nem tudják, hogy most hol van, elfogatóparancsot adtak ki ellene. A másik két embert őrizetbe vették, azóta a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.Sporthírek