Másfél év felfüggesztett jogerősen is a rendőröket dobáló tüntetőnek

Másfél év, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Fővárosi Bíróság azt a férfit, aki a július 5-i, budapesti melegfelvonuláson macskakővel dobálta a rendőröket. Az ítélet jogerős, első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság járt el a férfi ügyében, de akkor a próbaidőt négy évben szabták meg.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a fiatalember még július közepén állt először bíróság elé, mert a július 5-i melegfelvonuláson rendőrökre támadt. A fiatalember több macskakövet dobott a rendőrökre. A próbaideje alatt pártfogói felügyelet alatt áll és nem mehet tüntetésre, rendezvényekre sem. A kedden megszületett ítélet már jogerős: másfél év, két évre felfüggesztve.

A melegfelvonulás napján tucatnyi embert fogtak el azért, mert rendőrökre támadtak. Eddig a mostani fiatalemberrel együtt négyen álltak bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak, vagy társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. Egy esetben a bíróság az iratokat visszaküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek, további bizonyítékok beszerzése miatt. Egy embert első fokon hét hónap felfüggesztett börtönre, egy másikat egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítéltek.