MÁSA: vészhelyzet elhárítva

Akt.:
MÁSA: vészhelyzet elhárítva
Miskolc – Bő egy hét kellett ahhoz, hogy összejöjjön a köztartozásmentességhez szükséges összeg.

Kilencszázezer forint – ennyi kellett ahhoz, hogy jogosult legyen az adó 1 százalékokból számukra felajánlott összegre a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA). A csapat a közösségi oldalán kért segítséget, és többek között az Észak-Magyarországban és a Borsod Online-on megjelenő cikknek is köszönhetően bő egy hét alatt összegyűlt a pénz.

– Az 500 forintos adománytól kezdve közel 150 ezer forintos is érkezett. Többségében azonban pár ezer forintos támogatásokból és néhány 20 és 50 ezer forint közötti összegből jött össze a pénz. Több mint egymillió forintnál járunk, s örömmel mondhatom, hogy a NAV-os folyószámlánkon nincs tartozás, így nincs akadálya annak, hogy időben megkapjuk az adó 1 százalékos pénzeket – mondta érdeklődésünkre Kisfalvi Nyina, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ez pedig elengedhetetlen a miskolci állatmenhely működését tekintve, ugyanis 350 kutyáról és 50 macskáról kell gondoskodnia a MÁSA 10 alkalmazottjának, ami havi szinten 2,7 milliós költséggel jár a rezsit, az üzemanyagot, valamint a munkabéreket és közterheket illetően. Ehhez jön a menhely kutyáinak és cicáinak oltási és egyéb programja – évente mintegy 4 millió forintot költenek erre. Nem beszélve a balesetes kutyák ellátásának extrém orvosi költségeiről.

ÉM-UM
hirdetés
hirdet�s