MÁSA: adó egy százalékokra várva

MÁSA: adó egy százalékokra várva
Miskolc – Közel 34 millió forintot kap idén a MÁSA az adó 1 százalékokból.

10 467 – ennyien döntöttek úgy ebben az évben, hogy a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak (MÁSA) ajánlják fel adójuk egy százalékát. Az adóhivatal szeptember 8-ai összesítése szerint összesen 33 884 783 forintot. Bár két hónappal ezelőtt még gondban volt az állatmenhelyet működtető alapítvány, az összefogásnak köszönhetően összegyűlt a szükséges pénz, hogy ne legyen köztartozásuk, így megkaphatják az adó 1 százalékokból számukra felajánlott pénzeket. Amire óriási szüksége van a több mint 360 kutyának otthont nyújtó menhelynek. A bérek és járulékaik, a közüzemi számlák ugyanis havonta mintegy 2,2 millió forintba kerülnek, és ezen felül van az állatok tartása és az orvosi ellátás költségei.

Mivel az idei összeg mintegy 800 ezerrel kevesebb lesz a tavalyinál, újfent át kell gondolniuk, hol lehet még tovább szorítani a nadrágszíjon.

– Sajnos sok tételen nem tudunk spórolni, ilyen például az állatorvosi ellátás, és az állatlétszámot sem tudjuk csökkenteni – mondta Kisfalvi Nyina, az alapítvány kuratóriumának alelnöke. – Óriási segítség lenne az önkormányzattól, ha támogatná az alapítvány működését azzal, hogy a városi közszolgáltató cégek könnyítenének a terheinken. Nagyon kellene egy másik autó, a legfontosabb azonban egy új szennyvízszivattyú, mert a jelenlegi rendszeres meghibásodása sokba kerül.

ÉM