Márton-napi mulatság a Mezőgazdasági Múzeumban

Zenével, tánccal, libasülttel, finom borral, hagyományőrző játszóházzal és kézműves programokkal várják az érdeklődőket november 13-án Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A Márton-napi mulatságon lesz tollfosztó és lampionos felvonulás is- tájékoztatta az intézmény a Független Hírügynökséget.

A gasztronómiai program részeként lehet egyebek mellett ludaskását, sült libacombot, libazsíros kenyeret vagy akár mangalica és szürkemarha termékeket is kóstolgatni, de lesznek sajtok, lekvárok és mézek is, és borral valamint pálinkával is készülnek a szervezők. A hagyományőrzés áll a program középpontjában: Márton-napi játszóház, mézeskalácssütés, írás lúdtollal, csuhézás, magképkészítés és ludas kitűző készítése is szerepel majd a kínálatban. A tollfosztóban pedig népdaltanítással is várják az érdeklődőket.

Lesz hangszerbemutató, a Madzag Bábszínház ügyességi játékokkal, a Húzós Banda pedig válogatott vonós magyar népzenével készül. Múzeumi sétákat is szerveznek, és lesz Márton-napi felfedező túra is, ahol a vállalkozó kedvű gyerekek és családok a segédeszközöket felhasználva és a megadott útvonalat végigjárva megismerhetik Szent Márton történetét és az ehhez a naphoz kapcsolódó hagyományokat. Kézművesvásárt is rendeznek, ahol egyebek mellett kerámia, bőr, fa, csuhé és csont termékeket, népi hangszereket és ékszereket kínálnak majd.