Nagyvilág

2010.03.24. 11:18

Fecskendõtûvel fegyelmezte az óvodásokat- három év börtönt kapott

<p>Három év letöltendõ börtönre ítélt egy óvónõt szerdán egy dél-kínai bíróság, mert a vád szerint egy üres fecskendõvel szurkálta fegyelmezésként a gyerekeket.</p>

A kínai média szerint a tárgyaláson bebizonyosodott, hogy a Junnan tartomány egyik magánóvodájában dolgozó nõ 63 gyereket szurkált meg, mert rendetlennek tartotta õket.

Az Új-Kína hírügynökség jelentése szerint a 20-as éveiben járó nõ azzal védekezett, hogy kiborult, mert rengeteg gyerekre kellett felügyelnie. A tárgyaláson elhangozott, hogy a szülõk körében pánik tört ki az eset miatt, és a nõ a köznyugalmat is veszélyeztette. A bíróság viszont elutasította az érintett szülõk kérését, hogy a nõ fizessen 1,8 millió jûan - átszámítva több mint 50 millió forint- kártérítést. A bíróság elutasította azt is, hogy a magánóvoda vezetõi ellen eljárást indítsanak.

A kínai média jelentése szerint a három és öt év között gyerekek a szülõk kezdetben hangoztatott félelmeivel ellentétben nem kapták meg a fecskendõtûtõl sem a hepatitisz B és C vírust, sem az AIDS kórokozóját.
- Független Hírügynöksé g-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!