Marso-NYKK–Szolnok férfi kosárlabda meccs

Hiába volt a küzdés
Hiába volt a küzdés
Nyíregyháza – Marso-NYKK hazai pályán fogadta Szolnok férfi kosárlabda csapatát. A Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját élőben közvetítettük.

Amikor 67–57-re változott az eredmény, csak a legoptimistább szolnoki drukkerek (lehettek vagy százan) bíztak abban, hogy kettős győzelemmel jutnak tovább. Márpedig így történt, Hollins zsákolásával, Sabaliauskas tripláival és Kelley ziccerével négy perc alatt kiegyenlítettek. Bár Sitku is dobott egy hármast (72-69), zsinórban kilenc ponttal válaszolt a Szolnok. Zúgott a Hajrá, Olaj!, az Olaj-hajrá végül három pontos győzelmet (75-78), és Magyar Kupa-elődöntőt ért.

Harmadik negyed

Faragott a hátrányából a Szolnok: 51-45.

Az előzőekhez képest viszonylag csendesebben folytatódott a kupa-visszavágó: noha a szolnokiak négy pontra megközelítették ellenfelüket, Sitkuék ismét képesek voltak újítani (27. perc 61-49). A harmadik negyed utolsó másodperceiben Jurkunas triplájával ismét csökkent a különbség. A záró játékrészt 65-57-es előnnyel kezdheti a Nyíregyháza.

Második negyed

A második negyed elején a nyíregyháziak ismét átvették az irányítást. A 15. percben 32-25-re vezettek. Azt követően a játévezetői ítéleteket kifogásolta a lelátóról nyíregyházi szurkolók  többsége. Főleg a két újradobatott büntető keltett nagy felzúdulást. 44-34-es vezetésük tudatában vonulhattak pihenre Horváth Imre taníytványai.

Első negyed

Az első negyed után két pontos a szolnokiak előnye (18-20). Pedig a kezdés mást sejtetett, ugyanis a harmadik percben 12-4 volt a nyíregyháziak javára, ám az újabb három percben a vendégek gyorsan ledolgozták a hátrányukat. A játékrész hajrájában a vezetést is megszerezték, így a folytatást illetően a továbbjutó kiléte nem lehet kérdés.

Kezdés

A nyíregyháziak a Savic, Tóth G., Bódi, Sitku, Trepák összetételben kezdték el a meccset, míg a szolnokiak a Kelley, Cziczás, Hollins, Jurkunas, Frana felállásban nyitottak. A találkozót a Papp, Kóthay, Szilas bírótrió vezeti, a hat órás kezdéskor közel 500-an foglaltak helyet a lelátón. A feldobásnál Frana szerezte meg a labdát.

Előzetes

Tekintélyes, 23 pontos előny birtokában érkezett a férfi kosárlabda NB I listavezetője, a Szolnoki Olaj a nyíregyházi Magyar Kupa-visszavágóra. Pénteken este a négy közé jutás volt a tét a bujtosiban, ahol február végén emlékezetes csatában, hosszabbítás után nyert a Marso-NYKK. Ha továbbjutásról nem is ábrándoztak a helyi kosárlabdahívek, az újabb értékes győzelemben joggal reménykedhettek.

– Ladányi Tóth Lajos –