Marso-Nyíregyháza – Most már elég nagy a baj!

Malcolm Miller (jobbra) sem tudta megállítani a belelendülő fővárosiakat
Malcolm Miller (jobbra) sem tudta megállítani a belelendülő fővárosiakat - © Fotó: Girgász Péter
Nyíregyháza – Az osztályozót nem úszhatja meg a Marso-Nyíregyháza, amely számára immár a pályaelőny megszerzése a reális cél.

Nem vetette szét a jókedv a kedd reggeli edzésre érkező nyíregyházi kosárlabdázókat. A MAFC elleni szombati vereség (91–64) után eldőlni látszik, hogy az alsóházi középszakaszban érintett NB I A csoportos férficsapat osztályozó nélkül aligha tudja megmenteni élvonalbeli tagságát. Ráadásul visszacsúszott az utolsó helyre a társaság, igaz, a Jászberénnyel szemben még nem került lépéshátrányba.

A legutóbbi mérkőzést az alapszakasz végének két idegenbeli meccséhez hasonlóan megint úgy veszítette el a Marso-Nyíregyháza, hogy az első negyedben még vezetett, a másodikban is tartotta magát, aztán a fehérvári 69–101 és a zalaegerszegi 67–91 után megint kiadós vereségbe futott bele.

– Ez azért van, amit már unalomig ismételek, de megint ez történt: amíg a megbeszéltek és az elképzelések szerint játszunk, addig tartjuk magunkat és vezetünk, aztán minden a feje tetejére áll, és egycsapásra megváltozik a játékunk – mondta Sitku Ernő, a Kék Cápák szakmai igazgatója. – Lehet, hogy én is későn jöttem rá, de néhány játékosnál szemléletbeli változásra is szükség lenne. Úgy a pályán, mint a sportághoz való viszonyulásban, finoman szólva sem tesz meg mindenki mindent annak érdekében, hogy élvonalbeli játékos maradhasson.

Pedig nagyon úgy tűnik, hogy messze még a bajnokság vége a nyíregyháziak számára. Öt mérkőzés maradt arra, hogy a négy győzelemnyi távolságot ledolgozzák az előttük álló Szeged, MAFC duóval szemben. Magyarul, a Marsónak valamennyi hátralévő meccsét meg kellene nyerni, míg az előttük álló párosból az egyiknek egyiket sem.

– Látni kell, hogy szinte nem maradt esélyünk arra, hogy csont nélkül kiharcoljuk a bentmaradást, immár egyértelműen azért kell küzdenünk, hogy a Jászberény elleni osztályozóra legalább a pályaelőnyt kivívjuk. Ennek is nagy jelentősége lehet – véli Sitku Ernő.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. március 30-i számában és a kelet.hu-n.További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek