Marihuánaültetvény a Néma-hegyen

Marihuánaültetvény a Néma-hegyen
Marihuánaültetvény a Néma-hegyen - © Fotó: police.hu
Sátoraljaújhely – Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki Sátoraljaújhely külterületén marihuána-ültetvényt létesített.

Az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként a rendőrök 2014. június 16-án 20 órakor a helyszínen elfogták A. István 36 éves sárospataki lakost, aki éppen gondozta és locsolta a vadkender-egyedeket.

A tetten ért elkövetőt a nyomozók a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy a marihuána magokat interneten vásárolta, elültette és a későbbiekben akarta értékesíteni, amelyből milliós bevételre számított.

Az eljárás során – a terhelt vallomásával ellentétben – megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy A. István korábban már több személynek is értékesített különböző kábítószereket.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban a terheltet bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –