Marihuánát termesztettek Cserépfalu határában

Kisebbfajta kábítószer ültetvényt találtak a rendőrök a napokban Cserépfalu határában. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés miatt nyomoz. A két gyanúsított szabadlábon védekezik.

18 tő marihuánát találtak – cserépbe ültetve – egy elhanyagolt kertben Cserépfalu külterületén a rendőrök – tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság szóvivője. A kert tulajdonosánál egy hajdúböszörményi férfinél házkutatást tartottak. A bódító növényeket és 60 grammnyi marihuánát lefoglalták. Kiderült a telket nem a férfi, hanem volt feleségének új partnere használja, bár a nyilvántartás szerint a föld az ő nevén van.

A telek használója egy Derecskén élő férfi, akinél szintén házkutatást tartottak, nála marihuána maradványokat foglalt le a rendőrség. A férfi azt vallotta, a növényeket saját használatra termesztette.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés miatt nyomoz. A két férfi szabad lábon védekezhet. Ha elítélik őket, akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak.