Márciusban újra ülnökjelölés

A 2003-ban megválasztott bírósági ülnökök megbízatása 2007. május 22-én lejár. A megyei bíróság és a munkaügyi bíróság ülnökeit – többek között – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Közgyűlése választja meg.

A megyei bíróságra, valamint a munkaügyi bíróságra az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel és választójoggal rendelkező magyarállampolgárok, a bírósági illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és a társadalmi szervezetek – kivéve a pártokat – jelölik – kaptuk a tájékoztatás a Megyei Önkormányzati Hivatal Önkormányzati és Jogi osztályától.

Bírósági ülnök lehet az a magyar állampolgár, aki a 30. életévét betöltötte, de 70. életévét nem érte el, büntetlen előéletű és választójoggal rendelkezik.

A jelöléseket március 22-ig lehet benyújtani a Megyei Önkormányzati Hivatal Önkormányzati és Jogi osztályára, a Megyeháza (Nyíregyháza, Hősök tere 5.) I. emelet 131. számú irodahelyiségébe, ahol az ülnök jogairól és kötelezettségeiről, tiszteletdíjáról is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

Megyénkben a Megyei Bíróságra, a Munkaügyi Bíróságra és a 6 városi bíróságra több mint 300 ülnök jelentkezését várják.

– Sipos Marianna –