Március 15 – új térfigyelő rendszer a Belvárosban

Csaknem 20 térfigyelő kamerát állítanak be Budapest belvárosában jövő szerdán. Eredetileg későbbre tervezték ezt, de a 15-ei, esetleges zavargások miatt előbbre hozták a fejlesztést. Az 5. kerületi önkormányzat az ünnep alatt egy ingyen hívható telefonszámot is működtetni fog.

A jelenlegi 5 térfigyelő kamera helyett március 14-től már 19 fog működni a főváros 5. kerületében – jelentette be Rogán Antal, az V. kerület polgármestere kedden a kerületi rendőrkapitányság előtt tartott tájékoztatóján. Elmondta, hogy ez része az év végéig tervezett 40 kamerás fejlesztésnek, amit a jövő heti ünnepen várható rendbontás miatt gyorsítottak meg.

A polgármester közölte: kérte a rendőrségtől, hogy archíválják a 15-i felvételeket, így egy esetleges rendbontás után azonosíthatják a törvénysértőket. Egyebek mellett a Vörösmarty téren, a Március 15. téren, a Ferenciek terén és a Belgrád rakparton figyelik majd a rendőrök a városrész életét.

A belvárosi önkormányzat március 15-én telefonos ügyeletet is tart. Az ingyenesen hívható 06-80/201-580-as zöld számra az esetleges rendbontással kapcsolatos bejelentéseket várják.

Rogán Antal szeretné elérni azt is, hogy az érintett városrészben folyó építési munkákat úgy ütemezzék, hogy ne maradjon közterületen építési anyag és törmelék. Október 23-án ilyenekből építettek barrikádot a kormányellenes tüntetők a Ferenciek terén.