Marci a pokol tornácán táncolt

Több, mint kétórás csatában nyerte meg első egyéni mérkőzését a nyíregyházi teniszező New York-ban, az amerikai nyílt teniszbajnokság junior fiú egyes versenyszámának első fordulójában.

Jobban már nem is játszhatott volna az idegeinkkel Fucsovics Márton, mint tette azt vasárnap késő este az amerikai nyílt teniszbajnokság junior fiú egyesének első fordulójában játszott mérkőzésén. A második helyen kiemelt nyíregyházi teniszező a cseh Lukas Vrnak ellen találkozott, aki fittyet hányva az előzetes erőviszonyokra az első szettet 6:4-re megnyerte.

A wimbledoni bajnok brékelőnnyel kezdte a második játszmát, ám 2:0-nál megtorpant, a cseh kétszer is elnyerte az adogatását, és 2:4-nél már felsejlett a gyors búcsú lehetősége. Szerencsére Marci nem így gondolta, visszabrékelt, és 5:4-re már ő vezetett, végül 6:5-nél nyerte el újra ellenfele adogatását, és egyenlített (7:5). A harmadik játékrészt Fucsovics kezdte, és 4:3-ig mindenki hozta a maga adogatását. Ekkor Marci elvette az ellenfélét, és 5:3-nál a meccsért szervált, de megremegett a keze. Szerencsére a következő esélyt már nem szalasztotta el, és a Vrnak adogatójátéka közben két meccslabdához jutott, amit egyből értékesített, és így 4:6, 7:5, 6:4-re nyerte a 131 perces összecsapást.

A játékosok dolgát alaposan megnehezítette a kavargó szél, amit jelez, hogy Fucsovics a 13 ásza mellett 11 kettős hibát is vétett. A legjobb 32 között az NYVTC játékosa egy-egy, a selejtezőből felkerült amerikai és brazil játékos meccsének győztesével találkozik. Közben elkészült a páros sorsolása, az ebben a számban címvédő Fucsovics Mártont Zsiga Máté oldalán az első helyen emelték ki, és a nyitó körben, a nyolcaddöntőbe jutásért az amerikai Lipman, McDonald tandem lesz az ellenfelük.

– Bodnár Tibor –