MARB Miskolc Rally – Felébrednek a téli álmukból

Akt.:
MARB Miskolc Rally 2015
MARB Miskolc Rally 2015
Hétvégén Miskolcon kezdődik meg a tíz versenyből álló amatőr rallysprint bajnokság.

Minden eddiginél szervezettebb formában kezdődik el az előttünk álló hétvégén a rallysprintesek bajnoksága. Az MNASZ felügyelete, valamint megalkotott és elfogadott szabályrendszer mellett versenyezhetnek egymással az amatőrök. A tíz futamból álló programot már az esztendő elején jóváhagyták, amelyből kettőt lehet mínuszolni, tehát a nyolc legjobb eredmény számít majd bele az értékelésbe. A sorozat miskolci központtal indul, a szombati adminisztratív és technikai átvételek után, vasárnap Lyukóbánya és Parasznya között zajlik majd nyitó viadal.

Megvannak a szabályok

– Megkaptuk az új szabályrendszert, amely sokat segít a jövőben a sprintversenyek lebonyolításában. Eddig több szempontból is a megérzéseinkre, az ösztöneinkre hagyatkoztunk, de idén mindent papírra fektettek a szövetségben – fogalmazott az amatőr bajnoksággal kapcsolatban Adamovits Márk, a nyitó verseny főszervezője. – Lyukóbánya és Parasznya között tavaly is jártunk, bízom benne, hogy ismét jó színvonalú és izgalmas versennyel nyithatjuk meg a szezont. A MARB mezőnyének a hétvégi csata már értékes pontokért zajlik, az ORB-s, a Rallye2-es és a Historicos párosoknak pedig jó tesztlehetőséget kínálunk, hiszen az imént említett kategória képviselőinek a jövő heti Eger Rallyval indul az új esztendő.

A megadott határidőig a különböző kategóriákban több, mint nyolcvan páros jelezte részvételi szándékát, tehát népes mezőny vág neki vasárnap a hat gyorsasági szakasznak. A nézőknek mozdulni sem kell a helyükről, hiszen az autókat a reggeli rajt után folyamatosan, ugyanazon a helyszínen látják majd. A pályát vasárnap 6 órakor zárják le, innentől kezdve csak gyalogosan közelíthető meg a helyszín.

– Nyitásnak egy kicsit lecsupaszított versenyünk lesz, de ez nem azt jelenti, hogy bármivel is gyengébb lenne, mint bármelyik másik – szögezte le Adamovits Márk. – Az autókkal és a versenyzőkkel szombaton is lehet már találkozni, Miskolcon a Balogh Autószalonok Kft. telephelyén tartjuk ugyanis az átvételeket. A mezőnynek ezután lehetősége lesz a pályabejárásra, hogy minél jobban felkészüljenek a másnapi csatára. Vasárnap gyakorlatilag folyamatos látnivalót kínálunk, a reggeli rajttól kezdve, egészen a késő délutáni célba érkezéig. Az esztendő elején mindenkinek fontos a tesztlehetőség, valamint a MARB-os párosokat sem akartuk túlságosan leterhelni, ezért állítottuk össze így a programot. Természetesen a későbbiekben több helyszínen is tervezünk prológokat, hogy ezt a mezőny is megkapja a kellő rangot egy-egy hétvégén.

Disznóságok Parasznyán

Vasárnap egyébként érdemes lesz Parasznya felől megközelíteni a helyszínt, hiszen a település külön is készül a sprintesek és a közönség fogadására. Egy mangalica fesztivál kellős közepébe érkeznek majd a látogatók, a látvány disznóvágás megtekintése után a magyaros finomságokat meg is lehet kóstolni. A sportélmény mellett tehát gasztronómiai különlegességek is várják a verseny résztvevőit és a szurkolókat.

ÉM-ME


A MARB Miskolc Rally programja

Március 21. (szombat):

 • 8.00-14.00, Adminisztratív és technikai átvételek, Balogh Autószalonok Kft.
 • 8.30-18.00, Pályabejárás

Március 21. (vasárnap):

 • 7.15, Gyorsasági szakaszok:
  • Lyukóbánya – Parasznya
  • Parasznya – Lyukóbánya
  • Szervizpark: Parasznya.
 • 19.30, Ünnepélyes díjkiosztó:

Az amatőrök idei versenynaptára

Északi Régió (Kelet):

 • Március 21-22.: Parasznya – Lyukóbánya
 • Április 18-19.: Egerbakta – Sirok
 • Május 30-31.: Zabar – Domaháza
 • Augusztus 8-9.: Borsodnádasd – Balaton
 • Október 10-11.: Sajókaza – Felsőnyárád

Északi Régió (Nyugat):

 • Május 9-10.: Cered – Zagyvaróna
 • Június 20-21.: Kismaros – Kóspallag – Márianosztra
 • Július 18-19.: Mátrakeresztes – Mátraszentimre
 • Szeptember 5-6.: Gombás – Sejce
 • Szeptember 12-13.: Salgó Rally 2015
 • November 7-8.: Szirák – Vanyarc

MARB Miskolc Rally – Majd’ százan a rajtvonal mögött

Elérhetővé vált a MARB Miskolc, Parasznya – Lyukóbánya közötti versenyének nevezési listája, amelyből kiderül, hogy az előttünk álló hétvégén közel száz versenyautót láthat majd a gyorsasági szakasz mellé kilátogató közönség. tovább »

MARB Miskolc Rally – Parasznyai pályarajz

Az előttünk álló hétvégén megkezdődik a tíz futamból álló amatőr rally bajnokság. Az Északi Régió nyitó versenyének Miskolc lesz a központja. tovább »


par_lyuk_logo_600x