Maratoni diszkózási rekordkísérlet kezdődött Salgótarjánban

A Guinness-rekordok könyvébe szeretne bekerülni egy 22 éves salgótarjáni lemezlovas. Szegedi Krisztián ezért maratoni diszkózásba kezdett szerda délelőtt szülővárosa Fő terén. Azt tervezi, hogy 96 órán át folyamatosan szolgáltatja a zenét – értesült a Független Hírügynökség.

Krisztián egy ausztrál, jelenleg érvényben lévő 87 órás rekordot akar megdönteni. A lemezlovas a Független Hírügynökségnek elmondta: minden stílust játszik, s legalább 500 lemezzel, valamint tartalékberendezésekkel készült.

A rekordkísérlet egyébként szemerkélő esőben kezdődött, a lemezlovast egy műanyag sátor védi az elkövetkező napokban. Ha Krisztián bírja ébrenléttel, akkor augusztus 26-án 13 óráig egyfolytában szól majd a zene a salgótarjáni Fő téren. A magyar rekordok hitelesítője, Sebestyén István közölte: a lemezlovas nyolcóránként egy mindössze 15 perces pihenőt tarthat, inni bármikor ihat, de ennie csak a pihenőidőben szabad. A rekordkísérletet orvos felügyeli és négyórás váltásban egy ellenőrpár ügyel a szabályok betartására.