Friss hírek

2009.07.22. 17:20

KÁNIKULA - Ismét hőségriadó a fővárosban

<p>Ismét másodfokú hőségriasztás lesz érvényben csütörtökön és pénteken Budapesten a várható kánikula miatt. A melegben tovább folytatódik az ingyenes vízosztás is a város több forgalmas csomópontján. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy egyes helyeken csalók pénzért árulják a frissítőt a fővárosi önkormányzat nevében.</p>

Csalók próbálnak hasznot húzni a hőségriadóból: a fővárosi önkormányzat nevében pénzért osztják a vizet Budapest néhány pontján. A főpolgármesteri hivatal arra hívja fel a figyelmet, hogy a vízosztás ingyenes. A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság munkatársai önkéntesek segítségével a Moszkva téren, a Szentlélek térnél, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örs vezér téren, illetve a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésében adnak frissítőt a járókelőknek és az autósoknak. Naponta 20 ezer félliteres palackozott vizet osztanak szét.

A Fővárosi Vízművek ismét üzemelteti mobil vízcsomagoló egységét a Deák téren, így a járókelők a kánikulában ott is csomagolt vízhez juthatnak reggel 8 és délután 18 óra között. Itt külön kutyaitató is várja a szomjazó négylábúakat. A Budakeszi úton folyó vízcső-rekonstrukció miatti dugókban is adnak frissítőt az autósoknak.

A BKV négy helyszínen oszt zacskós vizet ezen a héten: a Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren.

Csütörtökön és pénteken ismét másodfokú hőségriasztás lesz érvényben a fővárosban, mert a napi átlaghőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint meghaladhatja a 25 Celsius fokot. Ezzel együtt nagyon erős lesz az UVB sugárzás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!