Maradt a 113 rendezvény

Miskolc – Nem jutott több, március 15-ével összefüggő esemény a rendőrség tudomására és újabb bejelentés sem érkezett a hétfői sajtótájékoztatón bejelentettekhez képest – tudtuk meg Farkas József ezredestől, a BAZ megyei Rendőrfőkapitányság közbiztonsági igazgatójától.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk: dr. Kökényesi Antal vezérőrnagy a BAZ megyei Rendőrfőkapitányság vezetője külön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felkészültek a március 15-ei rendezvények biztosítására.

Külön irányítási törzset hoztak létre, arra törekszenek, hogy azon a napon méltóan, fesztelenül, ünnepi hangulatban tölthessék idejüket az emberek. Nem lesznek demonstratív rendőri megjelenések. Bár ott lesznek a helyszínek közelében, de elsősorban csak akkor válnak láthatóvá, ha netán erre szükség lenne.

Kijelentette azt is, hogy a rendőrök ünnepi, fehér ingben teljesítenek szolgálatot, de segítségükre lesznek a határőrség emberei, a Rendészeti Szakközépiskola diákjai, és a polgárőrök is. Amennyiben bárhol intézkedésre okot adó cselekmény történne, azt videón rögzítik, ami  egyben a törvényes intézkedések lebonyolítását is rögzítené.

Úgy véli azonban, hogy megyénk békés, és a tavaly őszi tüntetések és tömegrendezvények is azt bizonyítják, hogy rendzavarás nélkül zajlanak majd itt a rendezvények.

Fidesz-megemlékezés Miskolcon

A Fidesz miskolci szervezete szerdán délután 4 órára várja az ünneplőket-emlékezőket a Kossuth utcai Nyilas Misi Házban rendezendő ünnepségre. A Nyilas Misi Házba, ahol az alkalomhoz illő műsort tartanak, 800 forint a belépődíj. A kulturális műsor után a résztvevők átvonulnak a Petőfi-szoborhoz, ahol szintén szavalat, dal köszönti az ünnepet. Dr. Tőkéczki László mond beszédet.

Sz G

 

– Puskár Tibor –