Maradnak a kínai piacok – Világgazdaság

Rövid távon nem szűnnek meg a Keleti és Józsefvárosi pályaudvarhoz tartozó vasúti területen az ázsai piacok. A Kőbányai út mentén például 40 ezer négyzetméteres területet adott bérbe határozatlan időre a MÁV a Négy tigris piac működtetőjének.

Azt, hogy meddig marad fenn a területen az áldatlan állapot, nem tudni. A MÁV sajtóosztálya úgy tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a terület szabályozási tervét most készíti a józsefvárosi önkormányzat, csak ennek elfogadása után tudnak biztosat mondani.

Ezzel szemben a VIII. kerület főépítésze, Miasnikov Péter szerint a rendezési tervhez a MÁV-nak előbb nyilatkoznia kell, hogy milyen tervei vannak a területtel. A vasúti terület jövőjét az önkormányzat nem határozhatja ugyanis meg. A kerület és a vasúttársaság csak együtt tudna kidolgozni egy tervet, de ehhez a főváros állásfoglalása is szükséges. Ám az addig nem valósulhat meg, míg Budapestnek nem lesz végleges főépítésze – írja a lap.

Egy kínai piac azonban megszűnik: a Vasas angyalföldi sporttelepén üzemelő, úgynevezett Fáy piac bérleti szeződését felmondta a sportklub. A bérlő Novák és Novák Zrt.-vel abban állapodtak meg, hogy addig maradhat a piac, amíg a Vasas által a területre kiírt pályázat eredményes nem lesz.Sporthírek