Maradnak a dyslexiás osztályok

Miskolc – Vajon mi lesz a sorsuk a Miskolcon eddig jól működő, dyslexiás gyermekeket oktató kis létszámú csoportoknak? – kérdezte tőlünk egyik olvasónk.

Miskolc  – Vajon mi lesz a sorsuk a Miskolcon eddig jól működő, dyslexiás gyermekeket oktató kis létszámú csoportoknak? – kérdezte tőlünk egyik olvasónk, aki érintett ebben az ügyben, mivel az ő gyermeke is ilyen csoportban tanul. Az önkormányzatnak valóban voltak olyan tervei, hogy a felső tagozaton kevesebb dyslexiás csoportot működtet majd a jövő tanévtől. Ennek érdekében országos felmérés keretében vizsgálták volna újra a diákokat, és csak a súlyos problémákkal küzdők járhattak volna ezekbe a kis létszámú osztályokba,

Mára megváltozott a helyzet, adott lapunknak tájékoztatást dr. Kormos Vilmos, az önkormányzat közművelődési osztályának vezetője. Mint fogalmazott, az idei tanévhez képest jövőre semmi változás nem történik, a felső tagozaton is megmaradnak a kis létszámú dyslexiás csoportok. Ezek működését továbbra is az önkormányzat finanszírozza.