Maradhatott a csarnokban DKSK

A sportcsarnokban készült a Győr elleni bajnokira a DKSK kosárlabdacsapata. A Diósgyőr az 5-8. helyért zajló rájátszás két nyert meccsig tartó második összecsapásán lép pályára szombaton 18.30-tól. A női kosárlabda NB I/A eredményei, programja [.pdf – 72KB]

Csütörtökön a miskolci városi sportcsarnokban edzett a DKSK Miskolc NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata. Mindennek a szerdán történtek miatt van jelentősége, amikor is az intézmény vezetője, a Miskolci Városi Szabadidőközpont igazgatója, dr. Szatmáry-Antal Tamás azzal próbálta meg az elmaradt 3,5 millió forintos terembérleti díj megfizetésére ösztönözni a diósgyőri klubot, hogy nem adja oda a kért időben a csarnokot a Győr elleni bajnoki napján, és emiatt csak később kezdődhet a találkozó. Az igazgató közleményében nyilvánosságra hozta: ha nem jön létre megállapodás a kifizetés ütemezéséről az általa vezetett intézmény és a DKSK-t működtető gazdasági társaság között, akkor a jövőben nem fog tudni a miskolci városi sportcsarnokban edzeni a piros-fehér gárda.

Mivel azonban a DKSK már szerdán rendezte a konditerem bérleti díját, vagyis fizetési hajlandóságot mutatott, a szerdai, az 5-8. helyért zajló összecsapáson időben útjára indult a labda, és mivel a tartozás rendezéséről is érdemi tárgyalások kezdődtek a felek között, így nem volt akadálya annak, hogy a csapat a csarnokban tréningezzen.

– A megbeszélések eredményeként írásba foglalódott az a megállapodás, ami tartalmazza fizetési ütemezést, amiről már csak az aláírások hiányoznak – tájékoztatta lapunkat Szabó István, a DKSK technikai vezetője, aki Tapodi Péter ügyvezetői lemondása után a napi ügyeket intézi a klubnál.

Mérkőzés

A Diósgyőr egyébként szombaton 18.30-tól játssza a SEAT Foton Győr elleni, az 5-8. helyért zajló rájátszás, két nyert meccsig tartó párharcának második bajnokiját. Mint ismeretes a piros-fehérek szerdán 90-75-re nyertek, vagyis 1-0-ra vezetnek az összesítésben. De erősen kétséges, hogy meg tudják-e szerezni a második győzelmet Győrben, ugyanis két játékosra nem számíthat Tapodi Péter vezetőedző. Fodor húzódása miatt járni sem tud, Tylert pedig allergia tette harcképtelenné. Tapodi Péter azonban úgy fogalmazott: ,,mindezek ellenére megpróbáljuk lezárni a párharcot”.